Rode Tent Vrouwen Ontmoeting
Geinspireerd door het boek "De Rode Tent" van Anita Diamant, waarin verteld wordt hoe in vroeger tijden vrouwen elke maand rond nieuwe maan enkele dagen in de Rode Tent doorbrachten. Hier werden lief en leed gedeeld, rituelen uitgevoerd, verhalen verteld, kennis rondom bijvoorbeeld geboorte en geneeskrachtige kruiden doorgegeven en gezongen. Kortom het contact met de Bron gevoed.

Vanuit een diepe behoefte aan dit delen met andere vrouwen, dat in de loop der tijden zo naar de achtergrond verdwenen is,

creëren wij nieuwe vormen om onszelf in onze vrouwelijkheid te hervinden.

Daartoe organiseert Doulapraktijk Agathe regelmatig een Rode Tent bijeenkomst rond de nieuwe maan. Deze avond wordt gehouden in een tipi in Zutphen en is open voor alle vrouwen met haar eigen ideeen, inspiraties en initiatieven. Er is ruimte voor gesprek, meditatie, zang, rituelen, stilte, dans,........

In de Rode Tent zijn vrouwen van alle leeftijden, vanaf haar eerste menstruatie, welkom.

Jonge baby's die nog aan de borst zijn mogen met hun moeder meekomen.
Een moment van aandacht voor jezelf en elkaar, vanuit de verbinding die vrouwen van nature met elkaar hebben.

Je bent welkom om je te komen laven aan je eigen innerlijke bron, aangeraakt, gevoed en verdiept in het samenzijn met andere vrouwen.

Dichtbij onszelf, onze persoonlijke ervaringen delen en ieder die wil met een eigen inbreng in de vorm van een ritueel, een lied, stilte of een verhaal.
Samenzijn in een veilige omgeving. Waar we allen zien en gezien worden in wie we werkelijk zijn.  
In verbinding met vrouwen in de hele wereld.       

Plaats: Tipi in Zutphen

Tijd: 19.30 tot 22.00

Bijdrage: vrijwillige bijdrage